Argonautika

Multivitamini i minerali

Značaj dodavanja multivitamina i minerala prehrani

   Usled sve manje zastupljenosti hranljivih materija u svežim namirnicama, kao i usled  "kontaminiranosti" namirnica, od ključne je važnosti dodavati vitamine i minerale prehrani, naročito u uslovima sve bržeg tempa života, povećanog stresa i naravno opšteg zagadjenja životne sredine. Svi ovi faktori ozbiljno utiču na pad prirodnog imuniteta organizma. Naročito preporučujemo ovakve metode za podizanje imuniteta, jer sve druge, veštačke, poput vakcina protiv gripa itd. deluju samo na odredjenu vrstu gripa i što je najopasnije, kontinualnim preporučenim uzimanjem izazivaju "uspavljivanje" prirodnog imuniteta, te osoba vremenom postaje "zavisna" od veštački dobijenog i privremenog imuniteta. Naravno, u slučajevima ekstremne slabosti organizma npr. duboka starost, rekonvalescencija, veoma mala deca itd. preporučujemo umereno korišćenje takvih preparata do uspostave optimalnog imuniteta posle čega se treba vraćati prirodnim izvorima za stimulisanje imunog sistema.

Kako izabrati ?

Kvalitet i prirodnost ili  "ostalo"

   Na tržištu se može naći velika ponuda raznih vitamina, minerala... pa dobro poznata izreka: " Ne uzimam ja tu hemiju", nažalost i nije daleko od istine. Ali, isto tako, tu izreku veoma često ćete čuti od osoba koje su ili površno ili nikako informisane o tome, te preporučujemo da ipak sve podrobno proverite sami. Ukoliko ne poznajete ljude koji su istinski zadovoljni nekim proizvodima za početak možete pratiti neke nezavisne izvore ili forume na Internetu. Naša preporuka je www.consumerLab.com, a vi proverite i sami.

                               kvalitet ili  "šarene pilule..."

"Univerzalni vojnici"

Kompleks multivitamina i minerala

   S obzirom da smo se obavezali da ćemo sva proverena saznanja staviti vama na raspolaganje, evo prvog od naših favorita. DAILY je kompleks iz velike Nutrilite-ove familije. Prema proverenim izvorima evo sledećih tvrdnji:

napomena: nabrojali smo isključivo lična iskustva korisnika, te informacije o koncentraciji, prirodnosti, poreklu itd. treba da pogledate na proizvodu, Internetu ili kod nekog nezavisnog izvora koji je ispitivao kvalitet.